"Ef- a tale of memories" & "Ef- a tale of melodies" Anime Recention Nr.1
Titel till 1:a säsongen:
Ef - a tale of memories
Titel till 2:a säsongen: Ef- a tale of melodies
Avsnitt: 24 stycken

Kategori: Drama, Romantik
Regisserad av:  Shin Ōnuma 
Producerad av: Shaft
Baserad på: (Manga) "Ef: the tale of the two"  Skriven av: Mikage & Yu Kagami
Länk till säsong 1: http://anime-media.com/category/ef-episodes/
Länk till säsong 2: http://anime-media.com/category/ef-a-tale-of-melodies/
Mitt Betyg: 5 av 5 Stjärnor:


Handling:


I båda säsongerna får vi följa med olika kärleksförhållanden som går parallet med varandra. Några utav huvudkaraktärerna ur första säsongen är Renji och Chihiro som möts på en övergiven tågstation. Renji börjar gå dit varje dag, men ju närmare han kommer att lära känna henne, ju mer känner han att någonting inte står rätt till. Hon har en hemlighet som snart tar över hans liv när han inser att han älskar henne.

Min Recention:

Det här är absolut en utav mina favorit animeserier! Manuset är djupt och vackert, ord som direkt huggs in i hjärtat på en. Bilderna är magiska och man kan inte hjälpa att låta sig bli trollbunden. Karaktärerna är starka och jag vet inte hur många gånger jag grät!? Musiken i serien passar väldigt bra in, älskar huvudinstrumentet; Fiolen! Detta är ett måste att se!!! 
 


Musikvideo om "Ef": (Fighting by Yellowcard)

MVH Vizoo


"Sex Pistols" (Manga/Anime) - Music videoKolla in den här grymma musikvideon med bilder ifrån anime & manga versionen av "Sex Pistols". Låten "Tears into Wine" by Billy Talent.

MVH Vizoo


"Royal Fiance" Manga Recention Nr. 11Titel: Royal Fiance

Författare: Asuma Risai

Artist: Kamon Saeko
Kapitel: 6 stycken
Kategori: Romantik, Yaoi (Manlig Kärlek)
Länk: http://www.mangafox.com/manga/royal_fiance/?no_warning=1 
Mitt Betyg:
5 av 5 Stjärnor

Handling:

Kairi tror att han ska börja jobba som hembiträde, men det visar sig snart att han istället har blivigt troförlovad med en prins! Hur detta gick till vet han inte, och hur han ska reda ut missförståndet vet han inte heller. Allt han egentligen vet är att prinsen hatar honom, vilket sårar honom djupt eftersom han nu oclså har börjat fått känslor för honom. Hur ska han klara av detta?

Min Recention:

 

En utav min favoriter, trots att det är en väldigt kort historia. Önskar självklart att den kunde ha varit längre, men manuset och karaktärerna vann mitt hjärta redan efter första kapitlet. Ett måste att läsa om man gillar Yaoi (Manlig Kärlek)!  


MVH Vizoo


"Ai Hime - Ai to Himegoto" Manga Recention Nr. 10Titel: Ai Hime - Ai to Himegoto

Författare & Artist: Mitsuki Kako

Kapitel: 13 Stycken
Kategori: Drama, Romantik, Shojo

Länk: http://www.mangafox.com/manga/ai_hime_ai_to_himegoto/ 
Mitt Betyg: 5 av 5 Stjärnor


Handling:

De träffades. De kysstes. Men vem kunde ha trott att dom i själva verket var farbror och brorsdotter till varandra, fast inte via blod? Kan Mao fortsätta älska att honom trotts att hon vet detta? Kan han fortsätta älska henne? Är dom tillräckligt starka nog för att kunna bryta alla regler för kärlekens skull?

Min Recention:

Denna serie är absolut en utav mina favoriter! Jag älskar att läsa om kampen att övervinna omöjlig kärlek. Manuset är lika underbart som bilderna med en historia som alltid har en stadig röd tråd, ifrån början till slut. När jag hade läst denna serie tänkte jag "Wow vilken bra manga!". En historia som dessutom förde med sig en kännsla utav lugn och lycka. Det kan inte bli bättre! MÅSTE LÄSAS!!!! 

  MVH Vizoo


"Bokutachi wa Asu ni Mukatte Ikiru no da" Manga Recention Nr. 9Titel:Bokutachi wa Asu ni Mukatte Ikiru no da (Japanska) We´re eading for the future (Engelska)
Författare & Artist: Zaou Taishi
Kapitel: 8 Stycken
Kategori: Komedi, Shounen Ai/Yaoi (Manlig Kärlek)
Länk: http://www.mangafox.com/manga/bokutachi_wa_asu_ni_mukatte_ikiru_no_da/?no_warning=1 
Mitt Betyg: 2 av 5 Stjärnor


Handling:

Tasuku är kär i sin barndomskompis Oono, men döljer sina känslor och är redo att ge upp allt hopp. Då dyker plötsligt två killar upp som säger att han är "Turgudinnans" son, en som ger tur åt andra om man har sex med den personen. Det rycktet sprider sig snabbt, men den enda personen han vill ge sin tur till, om han nu har sådana krafter, är Oono.

Min Recention:

Jag gillade karaktärerna, men hela "Turgudinnans son-grejen" blev lite för mycket om man ska tänka realistiskt. Bilderna var dock tecknade mycket vackert och detaljerat, men för mig räckte det inte helt till även om det var ett söt kärlekspar.  

 

MVH Vizoo


"Kimi wo Watareba" Manga Recention Nr 8Titel: Kimi wo Waterba (Japanska) If I can cross to you (Engelska)

Författare & Artist: Tsuge Amayo

Kapitel: 6 stycken
Kategori: Sci-fic, Yaoi (Manlig Kärlek)
Länk: http://www.mangafox.com/manga/kimi_wo_watareba/
Mitt Betyg: 2 av 5 Stjärnor


Handling:

Ibuki bor i en gammal studentlägenhet där både föremål och människor magiskt dyker upp ifrån ingenstans. Plötsligt står en främmande man framför honom som visar sig komma ifrån det förflutna? Han har rest i tiden och nu blir Ibuki tvungen att ta hand om honom!

Min Recention:

 

En kort kärlekshistoria, plus några andra historier som inte hör till huvudhandlingen. En bra idé, men som jag vanligt tycker vill jag ha mer! Så mycket mer kunde ha hänt, men det hände aldrig. Ett plus är dock bilderna som har tecknats myckert vackert.   
MVH Vizoo

 


Grattis mamma 42 år!

Hej alla läsare!

Idag fyller min kära mamma 42 år! Hinner inte göra en recention idag, men lovar att skriva en ny inom kort. Tycker själv att det börjar bli dags för en anime recention, eller vad säger ni? Lämna gärna också en kommentar på vad ni tycker om serierna ni har läst, så kan vi diskutera dom tillsammans. Måste sova nu, men hörs snart igen! 

Kram, MVH Vizoo

P.S. Grattis ännu en gång mamma! <3   

"Calling" Manga Recention Nr 7
Titel: Calling

Författare & Artist: Ootsuki Miu

Kapitel: 7 stycken

Kategori: Romantik, Yaoi (Manlig kärlek)

Länk: http://www.mangafox.com/manga/calling_ootsuki_miu/
Mitt Betyg: 4 av 5 Stjärnor

Handlig:

Hinamura Kazuaki jobbar på ett kontor och lever ett vanligt tråkigt liv, det vill säga tills han möter Aratani Kira vars liv är långt ifrån vanligt. Kira jobbar som porrskådespelare, något som först får Kazuaki att vilja fly, men Kira är en svår man att undvika.

Min Recention:

Detta är en väldigt bra manga för dom som älskar Yaoi (manlig kärlek), men kanske lite för kort. Manuset är underbart och jag älskar karaktärerna. Bilderna är det inget fel på, en ny stil, men inte min favorittecknare precis. Borde kanske också varna för lite sex för de som är lite känsliga för yaoi, rekommenderas i så fall för dom som är över 15.

MVH Vizoo


"Mars" Manga Recention Nr 6Titel: Mars
Författare & Artist: Souryo Fuyumi
Volymer: 15 stycken
Länk: http://www.mangafox.com/manga/mars/
Mitt Betyg: 5 av 5 Stjärnor


Handling:


Kira är rädd för män, men kan Rei få henne att glömma det? Båda kommer ifrån ett tufft förflutet och tillsammans hjälper dom varandra att börja om ifrån början. Kan kärlek verkligen övervinna allt annat? 


Min Recention:

 

Ännu en utav mina favorit serier! En serie man bara måste läsa, som även har gjorts om till en Taiwanisk drama. Ett MÅSTE att läsa och se! 


 

 
MVH Vizoo


Uppdaterat nya länkar!

Tja alla Crazy Manga Freaks!!!!!

NU har jag uppdaterat flera stycken nya länkar till både Manga och Anime. Om ni vet om någon mer bra hemsida, tipsa mig! Mina personliga favo länkar är: ....

Manga:

1. www.mangafox.com
2. www.citymanga.com

Anime:

1. www.animeseason.com
2. www.animefreak.tv/ 

 MVH Vizoo!


"Cat Street" Manga Recention Nr 5Titel: Cat Street

Förtattare & Artist: Youko Kamio
Kapitel: 35 stycken
Kategori: Drama, Romantik, School Life, Shojo
Länk: http://www.citymanga.com/cat_street/
Mitt Betyg:  2 av 5 Stjärnor


Handling:

Handlar om Keito Aoyama, en föredetta barnskåderspelerska som fortfarande jagas och lever i det förflutna tills den dagen då hon springer på en främling som tar henne till El Liston. En friskola för dom ungdommar som inte riktigt har någon annanstans att gå. Med sina nya vänner försöker hon börja om ifrån början. Kommer hon återvända till sin skådespelarkarriär? Och kommer hon att hitta kärlek?

Min Recention:

Den här serien är något underhållande, men det saknades något... Den här berättelsen var inte tillräckligt stark för min del. Intressant ide, men kunde ha kryddas på lite mer drama och kärlek. Huvudrollen är inte till hundra procent realistisk. Jag tror inte på att hennes "sorliga barndomsminne" skulle ha kunnat fått henne så otroligt deprimerad. Därför får den bara 2 av 5 Stärnor som betyg utav mig, men det är en berättelse som kan vara kul och läsa som underhållningen påvägen till skolan eller under en lång bilfärd när du har tråkigt. För det är väl roligare att läsa manga än att inte göra någonting?  


MVH Vizoo


"Akuma de Sourou" Manga Recention Nr 4Titel: Akuma de Sourou (Japanskt) The devil does exist (Engelskt)
Författare & Artist: Takanashi Mitsuba
Kapitel: 42 stycken
Kategori: Komedi, Drama, Romantik, School Life, Shojo, Slice of Life 
Länk: http://www.mangafox.com/manga/akuma_de_sourou/
Mitt Betyg: 5 av 5 Stjärnor


Handling:

Kayano är en bly tjej som tillslut emot alla odds samlar modet till sig att försöka ge sitt kärleksbrev till killen hon är kär i, men klumpig som hon är råkar hon erkänna för fel kille som bara råkar vara rektorns son! En kille som är läskigt snygg, men som också verkar njuta av att få henne att lida. Och inte nog med det, Kayanos mamma ska gifta om sig, vilket leder till att hon ska få demonen som plågar henne i skolan att bli hennes bror!

Min Recention:

 

Det här är en av mina favoritserier! Älskar den situationen Kayano hamnar i och kan inte låta bli att flina åt alla skämten. Fina bilder och ett underbart manus med flyt, vad mer kan man önska? Den här serien är väldigt populär och har även bl.a. spelas in som dramaserie i Taiwan med titeln "Devil Beside you". En serie och manga man bara måste känna till!

         


MVH Vizoo


"Crazy for you" Manga Recention Nr 3Titel: Crazy for you
Författare & Artist: Shiina Karuho
Kapitel: 23 stycken
Kategori: Komedi, Drama, Romantik, School Life, Shojo
Länk: http://www.mangafox.com/manga/crazy_for_you_shoujo/
Mitt Betyg: 5 av 5 Stjärnor!

Handling:

Sachi går på en gruppdejt i hopp om att kanske få träffa sin blivande pojkvän. Hon träffar Yuki, en snygg kille som säger att hon är söt. Hennes bästa vän råder henne att undvika honom. "Yuki kommer att få dig gråta." Varför säger hon så? Och varför kan inte Sachi glömma honom?

 

Min Recention:

Jag kunde inte sluta läsa när jag väl hade börjat. Jag kunde omöjligt veta hur historien skulle sluta, vilket är ett stort plus! I ena stunden tror man att det ska sluta så, sen plötsligt förändras allting på ett ögonblick. Det fanns många vändpunkter i denna serie, vilket gjorde så att mitt hjärta nästan flög ut ur bröstet. Författaren fick mig verkligen att förälskas in i alla karaktärerna och jag led med dom allihopa. Kärlek är svårt och smärtsamt, det lärde jag mig när jag läste detta. Men självklart kan också kärlek läka de flesta sår som finns inom oss. Bilderna är också vackra och jag älskar hur författaren har valt att berätta den här berättelsen. Det är ingen tvekan om att jag ska ge den här serien 5 Stjärnor i betyg! Denna serie måste man bara läsa!     MVH / Vizoo 


"Beast Master" Manga Recention Nr 2Titel: Beast Master
Författare och Artist: Motomi Kyousuke
Kapitel: 7 Stycken
Kategori: Komedi, Romantik, School Life, Shojo
Länk: http://www.citymanga.com/beast_master/ 
Mitt Betyg: 4 av 5 Stjärnor


Handling:

Yuiko Kubozuka älskar djur, men oturligt nog hatar dom henne. Så när en ny klasskamrat med djuriskt utseende börjar i klassen, kan hon inte hålla sig borta. Hans vilda utseende och personlighet skrämmer dom flesta runt omkring honom, men han skrämmer inte Yuiko. Men han har en hemlighet... När han ser blod, blir han lika galen och vild som ett lejon. Kan Yuiko tämja odjuret inom honom?

Min Recention:

Den här serien är nog en av mina favoriter. En gullig och oskulldsfull kärlekshistoria som påminner lite grann om Tarzan och Jane på sett och vis. Skämten är roliga som man lätt kan sitta och flina åt, en manga som jag lätt skulle rekommendera för tjejer emellan 10-18 år. Mitt betyg är 4 av 5 Stjärnor, nästan full pott! Jag älskar bilderna, storyn, skämten och den röda tråden som smidigt för oss vidare igenom historien, men jag skulle också vilja veta mer... Men det vill jag förstås nästan alltid veta när det är en bra serie.


   

       


MVH / Vizoo


"Help!!" Manga Recention Nr 1
Titel: Help!!
Författare och Artis: Kiyo Fujiwara
Kapitel: 7 stycken
Kategori: Drama, Romantik, Shojo
Länk: http://www.citymanga.com/help/ 
Mitt Betyg:
3 av 5 Stjärnor


Handling:

Kousaka Shin´s högsta dröm är att bli doktor, men det visar sig bli mycket svårare än hon vad först hade trott att det skulle bli. Hennes lärare på universitet säger att hon "inte passar för att bli doktor", men hon vägrar att ge upp! Hur kan en lärare säga så till en elev?! Och VARFÖR måste han vara hennes granne!?

Min Recention:

Detta är en gullig kärleksberättelse, men rätt så kort. Skulle ha vilja haft ett längre slut, men annars är jag ganska nöjd. Det här är en manga för dom som är rätt så oskuldsfulla och rekommenderas för dom som är under 18 år. Mitt betyg är 3 av 5 stjärnor, dels på grund av de vackra bilderna och det någorlunda bra manuset som lyckligtvis har en röd tråd.


MVH / Vizoo


Välkommen till bloggen för dom som är galna i manga!!!

Heeej!!! Välkommen!!!

På den här bloggen kan du läsa mina olika recentioner för manga och anime. Du kommer också kunna läsa lite fakta om olika författare som skriver manga, m.m. Om du har några frågor eller önskemål är det bara att lämna en kommentar. 

Vem är jag då?

Ni kan kalla mig "Vizoo". Är en tjej på 18 år som älskar manga och anime. Min dröm är att bli författare, men man ska väl inte ropa "Hej!" fören man har kommit över bäcken. Bor i Stockholm, Svergie. Och min drömresa är att såklart få åka till Japan! Älskar den japanska kulturen och försöker att lära mig japanska på egen hand, men nu när man går sista året på gymnasiet har man mycket annat att göra också.
    

Hoppas att du/ni tittar förbi igen!

MVH/ Vizoo  


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0