"Christmas ni Kagayaku" Manga Recention Nr.20



Titel: Christmas ni Kagayaku

Författare & Artist: Miyagi Anna

Kapitel: 1 (One shot)

Kategori: One shot, Romantik, School Life, Shojo
Länk: För att läsa serien, klicka HÄR.
Mitt Betyg: 2 av 5 Stjärnor


Handling: 

Runa har alltid varit livrädd för killar. En dag erkänner skolans populäraste kille, Kizuna att han gillar henne, men hon känner sig inte redo för att ta ett för stort steg. Då föreslår Kizuna att de ska börja som vänner. Kan detta leda till något mer?

Min Recention:

En väldigt gullig, men också väldigt kort kärlekshistoria. Fast detta är ju trots allt en ONE SHOT, så det är väll meningen att det ska vara det. Den är antagligen skriven för dom som vi läsa en snabb manga till morgonkaffet innan de drar till skolan eller jobbet. Själv föredrar jag lite längre historier som kan dra mig djupare in i handlingen, här hann man knappt lära känna karaktärerna. Bilderna var fina, vilket var ett plus. En serie med pyttelite julteama som passar in till den här årstiden. 


MVH Vizoo 


Har mycket plugg att göra, är sjuk, men vad ska man göra?

Hej hej! (Host!)

Är sjuk och hostar för fullt, men tvingas att dra mig själv till skolan ändå. Har mycket träning och rep att göra inför julshowen nästa vecka. Jag får panik!!!! Har inte alla kläder till showen, kan inte manuset eller danserna till 100% än, men kämpar på för fullt. Och dessutom i denna stora röra har man lite prov att oroa sig för också. Ett engelska och Samhällskaps prov på fredag, och ett omprov i religion om Islam den 7:e. (Suck)

Var på marknaden idag på plattan och letade efter julklappar med syrran och hennes kompis Hanna. Vi blev båda mycket nöjda med slutresultatet, men jag har snart inte mycket pengar kvar att handla för. Det är helt sjukt att pengar kan försvinna så fort! Och jag som också måste spara till studenen i vår. Måste lägga upp en mer stadigare budget, annars så kommer jag ju inte kunna fira studenten ordentligt. 

MVH Vizoo 

Bianca Ryan - Why Coudn´t It Be Christmast Everyday?

Julmusik är nog den bästa som finns! Här är en utav mina favorit jullåtar ifrån förra året, en låt som säkert kommer att spelas mycket i år också. Den här tjejen är grym! För er som inte har hört talas om henne, skäms på er!





MVH Vizoo


Manga bilder - Vinter



 













 




MVH Vizoo


Ny Header med jultema!

Efter första advent tyckte jag att det också var dags att få lite mer julstämning in på bloggen, eftersom jag älskar julen! Vad tycker ni????






MVH Vizoo


Jordin Sparks - Battelfield

En väldigt vacker låt som jag nyss upptäckt. Också en utav mina favorit låtar just nu.




MVH Vizoo


Första Advent!!!!

Äntligen första advent!!!

Idag tände vi det första ljuset
och åt tomtegröt till frukost med en brinnande brasa i bakgrunden. Hela huset är fullt av julprydnader och idag ska vi dessutom baka lussebullar och pepparkakor! Längtar efter att få äta en riktig lussebulle, de ifrån pressbyrån är alltig för torra. (Egentligen borde man väll inte äta lussebullar innan första advent, men ibland kan man inte hålla sig när man känner lukten påväg till tunnelbanan.)  

Sitter just nu och ser på filmen "Blades of Glory". Har sett den förut, en superrolig film där Stockholm nämns några gånger. Funderar på om jag borde plugga lite, men vi får väll se om jag hinner, eller rättare sagt orkar. Är fortfarande supertrött och tror att jag håller på att bli lite sjuk. Har en stor blåsa på underläppen, men måste trots allt gå till skolan imorn då vi ska träna inför julshowen som närmar sig. 

Lovar att lägga upp en ny manga recention snart,
håller på att läsa "Red River" skriven av Chie Shinohara just nu. Ska dessutom lägga upp fler manga/anime bilder. 

Vi syns hörs snart igen!





MVH Vizoo

 


Katy Perry - Firework

En utav mina favoritlåtar just nu!




MVH Vizoo


Musikal Audition idag!!!!

Heeeeeeeeej igen!!!!

 

Är jättetrött efter för lite sömn och hårt jobb. Gick på audition idag för den där musikalen jag snackade om förut. Var där klockan åtta på morgonen och var lite vilse först i den främmande miljön, men hittade lyckligtvist tillslut. Några av mina klasskamrater sökte också, samt många fler.

Jag och en annan tjej kom först, det var nog tack vare henne att jag hittade till den hemliga ingången till "Den Lilla Teatern" (Eller vad det nu heter?) Vi var tvungna att gå ner för en trappa och vidare till en källaringång. När vi båda presenterade oss för en tjej som höll i det, visade det sig att också hon hette "Victoria"! Snacka om sammanträffande.

Auditionen gick ut på tre prov; Dans, Sång och Teater. En danslektion på ca 15 minuter. (Den snabbaste danslektionen jag någonsin varit på.) Man kan väll säga att man knappt hann lära sig stegen innan tiden hade runnit ut, men kul var det. Sångprovet gick bra, nog det provet jag är mest nöjd med. Jag sjöng "I Don´t know how to Love him." Monologen gick sådär, glömde en eller två meningar, hoppas det inte gör någonting. Väntar nu nervöst på svar som ska komma senast innan jul.

Efter att jag var klar med alla tre proven,
åkte jag hem och följde med syrran till en innebandyturnering. Jag är verkligen inte en person som gillar sport, vi var bara där för att våra jourbarn skulle kunna träffa sin brorsa som spelade. Alla som spelade var under tio år gamla, fick mig plötsligt att längta ännu mer efter barn. De små pojkarna kunde inte sluta ramla över sina egna små fötter och ben. Så söööööööta och guuuulliga!!!
Håller på att somna framför datorn nu, måste tvinga mig själv ner i sängen, så vi syns!


Här är låten jag sjöng till Auditionen: "I Don´t know how to Love him"





MVH Vizoo


Lunch på MAX, vilken Suprise

Hej alla glada läsare!

Idag
låg Sångfördjupning och Jazz på schemat, och under den långa lunchen drog jag och Linda till MAX. Jag tog ett Friscomål, supergott, men samtidigt också super onyttigt. Nej, dumma mig! Jag som hade bestämt mig för att vara nyttig, vilken tur att jag åtminstone åt en nyttig frukost: Äcklig havregrynsgröt som smakade som degig gegamojja. Nej, imorgon börjar allvaret! (Och hur många gånger har jag inte sagt det???) Nej, men seriöst! Nu blir det bara äcklig gröt och knäckemacka som gäller. Och frukt och vatten såklart! Inge mer läsk! (Neeeeeeeej, min coca-cola!!!!!) Men om man vill bli fin får man lidapinn! (Stavade jag fel nu??? Lidapin? Lida pin? Jäkla dyselexi!!!!!)  I alla fall, imorgon blir det en lång och skön sovmorgon. Jiiiipiii!!!

Syns Snart!

MVH Vizoo

Random Manga Bilder



 









 












 











 




"Naruto" 5 stycken Bilder





 






"Aoi Kiseki" Manga Recention Nr.19



Titel: Aoi Kiseki
Författare & Artist: Mitsuki Miko (För att läsa fler serier av denna författare, tryck HÄR.)
Kapitel: 5 stycken
Kategori: Komedi, Drama, Romantik, School Life, Shojo, Sport
Länk: För att läsa serien, tryck HÄR.  
Mitt Betyg: 4 av 5 Stjärnor

Handling:

Wakatsuki Ran är en simmande legend och alla tjejer avgudar honom, men han bryr sig bara om att simma. Ageha tycker att han bara är en stöddig och besatt simmare, men när han visar henne hur duktig han egentligen är kan hon inte låta bli att beundra honom och ber om att få bli hans elev i simmning. Tillslut accepterar Ran hennes önskan och den romantiska berättelsen börjar.  

Min recention:

Jag älskar karaktärerna och handlingen, samt alla vackra bilder, men jag tyckte samtidigt att historien var väldigt kort vilket gav den röda tråden en ostadig linje. Det fanns en början, en höjdpunkt och ett slut, men avtoningen fanns inte där innan slutet. Trots det stora minuset är den här serien fortfarande värd att läsa och är en utav mina favoritserier. Dessutom är denna serie en utav dem som är mest minnesvärda för mig. Bara det säger att författaren har talang för att fånga ens intresse, är nu mycket nyfiken på att läsa resten av hennes serier hon har skrivigt.     

MVH Vizoo


Jay Smith - Like A Prayer - Idol 2010

Här har vi en utav mina favoriter ifrån Idol i år. Jag och min familj har lite som tradition att alltid se på Idol, inte ett avsnitt missar vi. I alla fall inte jag och syrran. Till er konstiga människor som inte tittar på Idol och har missat den här killen, beodrar jag att titta på den här videon NU! Skulle chansa på att han är årets vinnare, men oavsett vad som händer så kommer han att få skivkontrakt. I Love his Voice!

 

MVH Vizoo

 


Kolla klippet, Han kan spela piano med sina fötter!!!

Har aldrig sett något liknande förut, den här killen är helt otrolig! Han har inga armar, så han lärde sig att spela piano med sina fötter. Vinnaren av Kinas Got Talent. MÅSTE SES AV ALLA! Och som grädden på glassen kan han dessutom sjunga också, även om hans engelska uttal behövs repas lite, men fortfarande en kille med stor talang.! 



MVH Vizoo


Mitt rum är en sopptipp

Hej igen,

Har fortfarande inte orkat städat mitt rum, men får väll skylla på mig själv. Igår sov syrrans kompis över och idag klippte hon hennes hår, efter det klippte och noppade hon ögonbrynen på den lilla flickan som bor hos oss. (För er som inte vet, min familj är en jourfamilj. Hem för barn innan ett fosterhem, där bor de tillfälligt under socialens utredning.) Vet inte varför, men jag älskar verkligen att se min syster klippa andras hår. Om ni tycker det låter konstigt, så håller jag med er. 

Idag har jag också besökt min kompis Nicole en snabbis. Har saknat henne och har bestämt min för att försöka träffa henne oftare, men det är som sagt svårt när skolan styr ens liv. Längtar verkligen till studenten. Bara en och en halv termin kvar, sen måste man skaffa ett ordentligt jobb. Känns väldigt overkligt på något sätt, har fortfarande svårt att se mig själv som en ansvarig vuxen. Jag har en lång väg kvar innan jag når dit. 

Ska försöka träna lite nu inför auditionen nästa vecka, har fortfarande fjärilar i magen. Börjar kännas lite som en plågsam sjukdom nu när det inte går över. Nu vill man nästan få det hela överstökat på en gång istället. Önskar att tiden kunde gå snabbare.     

MVH Vizoo

Tränat Sång & Monolog nästan hela dagen inför Audition

Heeeeeeeeej alla glada!

Nu är klockan väldigt sent, borde egentligen sova nu, men har en konstig vilja att forsätta vara vaken lite till. Mamma och barnen, plus syrran åkte och handlade idag, pappa jobbade extra så jag har varit ensam hemma hela dagen med hundarna. Det första jag gjorde var att gå in med datorn och manuset i i huset, redo att träna inför auditionen som är nästa lördag. Är jätte jätte nervös, har inte varit det på länge och det gör mig väldigt rädd. Tänk om jag gör fel. Tänk om de inte gillar mig exc...  Som ni kanske märker är jag en väldigt osäker person, men jag försöker jobba på det genom att bli 100% säker på allting som ska göras under auditionen. Vilket är sången och monologen. Det svåraste är att komma ihåg texten, jag hoppas att jag inte får en blackout för att jag tränar för mycket eller något, som idag tex. Jag sjöng den där låten säkert över femtio gånger, är fortfarande inte nöjd. Jag kanske borde meddela att jag har en liten scenskräck också. Nu undrar ni säker "Varför vill hon stå på scenen när hon har scenskräck?" Det ska jag förklara för er. 
Att sjunga och spela teater är någonting jag alltid har gjort sedan jag var liten, något jag lärde mig att älska väldigt snabbt. Jag har gjort det här i många år nu, finns det ens något annat liv för mig? Som jag känner nu, skulle jag inte tro det. 


MVH Vizoo 

Nu har man mycket att göra

Hej igen!

Nu ska ni få höra stora nyheter;
jag har blivit kallad till en musikal audition den 27:e! Åtta dagar kvar och är jättenervös. Har övat hela kvällen och det kommer säkert bli det varje dag nu. Jag vill verkligen vara med i den här uppsättingen och tror att det här kan ge mig mycket mer erfarenhet och glädje om jag lyckas gå vidare. Snälla håll tummarna för mig, det kommer jag att behöva. 
Var på Saco-mässan idag, men hittade inte så mycket intressant information.Vet inte ens ifall jag orkar plugga vidare, men vi får se vart vinden för mig.  

Såg nyss Idol med familjen och nu ligger jag här i sängen med min svarta lilla laptop i knät, (Pluto som jag kallar henne.) Tänkte slappna av en liten stund till innan jag går och lägger mig, jag behöver all vila jag kan få eftersom från och med imorgon börjar allvaret. Detta ska jag göra imorgon; 

* Städa mitt rum
* Träna monolog
* Träna sång
* Gå ut med hundarna 
* Träna lite till 
* Förhoppningsvis också lite läxor, det behövs göras i alla fall. 

 



(Jag i våras)


MVH Vizoo


   

Väntar på Mor & Far...

Hej Igen!

Nu är klockan lite över elva på kvällen och mamma och pappa ska snart landa i sverige efter en långhelg i Rom. Jourbarnen har kommit och ligger och sover i sitt rum, medan syrran ligger i soffan i vardagsrummet. För bara en kvart sen låg jag också där och försökte sova, men gav upp till slut. (Vi får inte gå ut och sova i våra egna rum när mamma och pappa inte kan passa barnen och hundarna inne i huset. Därför ligger vi i vardagsrums soffan och sover.Jag längtar tills mamma och pappa kommer hem så att jag och syrran kan gå och sova i våra egna sängar. Man har ju skola imorgon, så någon sömn vill man ju hinna få innan man ska gå upp igen.   

Idag har syrran och jag storstädat hela huset eftersom både barnen och föräldrarna skulle komma hem. Städmonstret som lever inuti min syster vaknade till liv och blev nästan galen när jag inte gjorde på rätt sätt, tur att det äntligen är över! Till middag lagade vi Tacos och till efterätt blev det kladdkaka som blev klar lagom tills barnen kom hem.

Är väldigt stressad inför veckan som ska komma, har mycket att göra, och mycket mer som jag borde redan ha gjort. Jag längtar redan tillbaka efter höstlovet och ännu mer till jullovet. 

MVH Vizoo 

"Kimi Shika Iranai" Manga Recention Nr.18

 

Titel: Kimi Shika Iranai

Författare & Artist: Yoshizumi Wataru (Läs mer av författaren HÄR)

Kapitel: 6 Stycken

Kategori: Romantik, Shojo

Länk: Klicka HÄR för att börja läsa!
Mitt Betyg: 4 av 5 Stjärnor


Handling:

16 åriga Totoki Atsumu blir kär i Kurihara Akane vid första ögonkastet, men att vinna hennes hjärta kom att bli mycket svårare än vad han någonsin kunnat föreställa sig. Hennes ovanliga förflutna har fått henne att aldrig mer vilja bli kär igen, men kan Totoki trots allt kunna ändra på det? 

Min Recention:

 

En väldigt gullig kärlekshistoria som snabbt fångar ens intresse, önskar dock att det fanns mer! (Som vanligt)Vackra bilder, men en smidig röd tråd och manus. Vad mer finns att säga? Den är värd att läsa! Läs den! 

MVH Vizoo 


FF med Syrran!

Hej alla glada läsare! Läget?

Är fortfarande sjuk, men drog mig ändå till konsum tillsammans med syrran för att handla nödvändig proviant för att kunna överleva helgen:

* GB Glass (Kvällens sockerkick)
* Chokladsås (Till glassen)
* Kakao (Ifall vi blir sugna att baka kladdkaka)
* Mjölk (Ifall vi blir sugna att laga pannkaka)

Haha, det blir alltid lite extra onyttigt när föräldrarna är borta. Vi såg "Idol" för ett tag sen och Elin åkte ut, svergies nya "Robin". Endast 16 år gammal, ser fram emot att se mer utav henne i framtiden. 
 Men samtidigt som man försöker sitta och njuta av helgen, påminns jag hela tiden av det skrämmande faktat att jag ska ha prov på onsdag i Svenska B. IGEN. (Fick IG, Nu Speciell prövning, har inte ens börjat förbereda mig än.) Är väldigt nervös, vilket nog inte heller är så konstigt. En månad fick vi att förbereda oss, en för kort tid enligt min åsikt. Man hinner ju ingenting, har ju haft andra läxor att göra bl.a. Ska försöka spendera hela dagen att plugga imorn, men vi får se vad som händer. Några vänner till mig och syrran vill kanske träffas imorgon, men vi får se. Vi är ju hundvakt också åt lilla Ludde och Honey. Dessutom är man ju också fortfarande lite sjuk, men börjar tröttna på att sitta i soffan.

God natt så länge,
MVH Vizoo 


Utada Hikaru - Flavor of Life



En av mina favorit låtar av Utada Hikaru. Låten är med i den japanska tv-serien "Hana yori dango" som är baserad på en manga skriven av Kamio Youko. (Läs manga serien Hana Yori Dango genom att klicka HÄR)
Både en manga och drama serie värd att läsa & se!

MVH Vizoo 


Utada Hikaru - Baby Come back to me






En utav mina favorit artister inom japansk musik. En tjej med skitgrym röst, här är en utav hennes låtar. 

MVH Vizoo


"Made In Heaven" Manga Recention Nr.17

Made in Heaven

 

Titel: Made in Heaven

Författare & Artist: Yashiki Yukari and Sakura Ami
Volymer: 2 Stycken
Kategori: Drama, Josei, Romantik, Sci-Fi, Shojo,Tragedi 
Länk: http://www.mangafox.com/manga/made_in_heaven/ 
Mitt Betyg:  3 av 5 Stärnor


Handling:

Reji dör nästan i en bilolycka, men får en ny chans i livet när kirurger bygger ihop honom med protetiska delar. Han döps om till Himejima Kazemichi, men det finns ingen garanti på hur länge hans konstgjorda kropp kan hålla. Under sina sista hjärtslag upptäcker han vad hans liv egentligen innebär, sann kärlek och hur han ska kunna leva sitt liv till fullo. Längst vägen upptäcker han mörka hemligheter om sitt förflutna, men kommer han kunna göra någonting åt saken innan det är för sent?

Min Recention:

 

Den här mangan tillhör en kategori jag vanligtvis inte skulle läsa, men handligen fångade mitt intresse. Historien berättas ur två perspektiv, den första volymen genom Reji/Himejimas ögon, den andra ur Juri Mitanis. En väldigt sorlig kärlekshistoria med ett trögt tempo, men är värd att läsa. Skulle kunna bli en riktigt bra deckarfilm med mycket spänning och långa monologer, samt lite tårar. Den skulle nog få en Oscar-nomenering om ni förstår vad jag menar.    


MVH Vizoo


Är sjuk, älskar vintern!

Hej igen!

Idag är jag hemma med en förkylning, har degat hela dagen och läst manga. Bl.a. "Made In Heaven" (Recention kommer inom kort)
Syrran ringde mig nyss och skröt om att hon snart kanske skulle få jobb, måste erkänna att man blev lite avis. Jag jobbar bara ibland när tillfället kommer, det är inget fast jobb. Men frågan är också om jag ens skulle orka med ett fast jobb för tillfället? Jag har skolan fortfarande, och varje dag är en lång dag. Jag kommer inte hem fören vid middastid, kan till och med dröja längre om trafiken strular till vilket händer ofta nu på vintern. Trots det älskar jag vintern, årstiden för alltid med sig kännslan av att befinna sig i en sagovärld. Ett tjockt täcke av snö i varje hörn och vrå. En väldigt vacker syn, speciellt om man bor en bit utanför storstaden där man är omgiven av träd. Det vackraste är nog när isen och frosten biter sig fast på varje gren, med solens strålar som reflekteras likt diamanter vid gryningen. En julmarknad i Gamla Stan, eller marknaden i T-centralen för alltid julstämmningen närmare ens själ. Att köpa julklappar med julmusik i bakgrunden, komma hem och dricka en varm kopp choklad framför en tänd brasa. Baka pepparkakor och lussebullar. Jag älskar juletiden mer än min egen födelsedag, det är ingen fråga om saken. Längtar verkligen till December redan nu! 




Så mycket snö var det förra året. (Våra två bilar.)

MVH Vizoo       


Snart är lovet slut...

Hej allihopa!

Lovet börjar närma sig sitt slut, känns som jag knappt har hunnit med någonting. Är jag den enda som tycker det? Syrran och jag sitter hemma själva i soffan efter en ensam helg utan föräldrarna som drog upp till landet i Hälsingland. Syrran vill att vi ska städa huset för att överraska dom. Jippi.......

Är jättetrött på grund av att jag satt uppe sent och skrev på min bok som är en del utav mitt projektabete. Är inne på tredje kapitlet, version nummer två. Eller är det tredje, fjärde? Har en jobbig vana att alltid ångra det jag skrivit och börja om ifrån början innan jag knappt har börjat. Kan inte hjälpa det, jag vill att det ska vara... är det fel att säga perfekt? Jag är inte en perfektionist, men när det handlar just om att skriva noveller/böcker kan jag kanske vara i närheten av att vara det. Jag är inte som mamma och syrra som alltid måste vika handukarna på ett speciellt sätt, annars går världen under. Det är vad jag kallar att vara perfektionist, eller är det bara så att alla har olika saker vi vill ska vara perfekta? Vad tycker ni?      

MVH Vizoo

"New York New York" Manga Recention Nr.16



Titel: New York New York
Författare & Artis: Ragawa Marimo
Kapitel: 5 Stycken
Kategori: Drama, Mature, Psykologisk, Romantik, Shounen Ai/Yaoi (Manlig Kärlek), Tragedi
Länk: http://www.mangafox.com/manga/new_york_new_york/
Mitt Betyg: 2 av 5 Stjärnor

Handling: 

Kain Walker har under hela sitt liv förnekat sanningen om att vara homosexuell, men när han träffar Mel Frederics förändras allting. Han har tidigare aldrig haft ett förhållande med en man, endast ett flertal One Nights Stands, men när han flyttar ihop med sin livskärlek blir det svårt att hålla det hemligt för sin familj och sina vänner. Kain är polis och har vuxit upp i en lycklig familj, medans Mel aldrig tidigare har fått chansen att finna sann lycka. De älskar varandra, men räker det verkligen när samhällets hårda åsikter och fördommar är emot dom?

Min Recention:

Det här är verkligen en manga för dom som älskar kärlek och tragedi! Det är en verklighetstrogen historia, vissa scener kunnde jag lätt förutse medan andra var som en total chock för mig. Tyvärr stör jag mig mycket på hur karaktärerna är, speciellt huvudpersonen! En J*VLA skitstövel kunde han vara! Ingen hjärna alls! Men om man bortser ifrån det, så är det en rätt romantisk berättelse. Två män som kämpar för ett lyckligt liv tillsammans, låter det inte gulligt? (Seriöst) Den är värd att läsa.    


MVH Vizoo

RSS 2.0