Svar på fråga...

Fråga: Mk om Music - Ipod UPDATED!!!:

Hej. jag undrar verkligen Hur har du fixat så att man kan lyssna på musik ellr snarare denna ipod din blogg?

Kram

Svar:

Hej! Hur jag lyckades med detta var inte lätt måste jag först säga, men jag ska försöka förklara så gott jag kan.

Steg 1: Klicka HÄR för at komma till Mixpod.com.

Steg 2: Skapa din egen playlist, men för att kunna få html-koden senare måste du bli medlem och logga in på mixpod.com. Att bli medlem är helt gratis!!!!

Steg 3:
När du har blivit medlem och skapat din egen playlist är det dags att välja vilken typ av html-kod du vill ha. Den som passar bäst till blogg.se är "Blogger", så klicka på det namnet. 

Steg 4: Nu har du koden och kan nu välja, vill du ha din ipod/playlist i endast ett inlägg eller vill du att din playlist ska kunna synnas på din blogg hela tiden??? (Som min ipod)

4a: Visa min playlist endast i ett inlägg!

Detta är det enklaste valet. Du klickar på "Skapa inlägg" och sedan klickar du på den blåa texten "Ändra redigerare" i det högra nedra hörnet. Du klistrar in din kod! (Precis som du skulle göra om det var t.ex ett youtube-klipp du velat klistra in i ditt inlägg.) Sedan klickar du på den blåa texten igen och publiserar inlägget. Tada! Nu vet du hur du kan klistra in en playlist i ett inlägg, men nu det den mycket svårare biten...

4b: Visa min playlist på bloggen hela tiden!

Okej, nu blir det en lång beskrivning. När du har html-koden, klicka in på fliken "Design" istället för att klicka på "Skapa inlägg". Det du kommer göra nu är att ändra en del av "framsidan av bloggen". Detta är mycket svårt och det krävs ett bra öga för att kunna se igenom det stora havet av olika konstiga koder som lätt flyter in i varandra, men lugn det är alltid svårt i början innan man har testat några gånger. Kom ihåg, man lär sig av sina misstag! Det är så jag har lärt mig grunden av html, det är ingen annan som har hjälpt mig. 

Steg 1: Efter att du har klickat på fliken "Design", klickar du "Kodmallar".

Ni som har klistrat in eran egen "header" förut på eran blogg, kanske märker att vi INTE kommer att arbeta under samma flik "redigera stilmall". Om ni undrar varför får ni fråga mig en annan gång för just nu vill jag fokusera på detta. 

Steg 2: Som du kanske ser kan du välja emellan att arbeta med "Framsidan","Arkivsidan", "Kategorisidan" eller "Inläggsidan". Försök att fokusera först med att arbeta med "Framsidan", det är den sidan som alla läsare först kommer att se när de klickar in på din blogg. Din så kallade "Startsida".

Steg 3: Nu är det dags att öppna ögonen och leta efter det här kodstycket:

  <div class="navheader">Arkiv</div>
   <ul>
    <tag:archivelist>
     <li><a href="${ArchiveLink}">${ArchiveName}</a></li>
    </tag:archivelist>
   </ul>
   <tag:if test="${hasLinks == 'true'}">
<br>
<br>


Steg 4:
Det ni ska fokusera på är den översta raden:

<div class="navheader">Arkiv</div>

Du ska nu skapa en kopia, men du byter ut namnet "Arkiv" mot till exempel "Musik". Du ska INTE radera någonting, du ska lägga till!!!! Som du kanske ser på min blogg ligger min ipod under listan med Arkiv. Det du ska göra är att skapa en ny titel där din ipod kan ligga vid sidan av bloggen. Självklart är en "Titel" inget måste att ha, du kan lika gärna bara ha en playlist som dyker upp utan att det står "Musik" ovanför. Du gör som du själv vill, men personligen tycker jag att det är snyggare. I alla fall så här gör du för att skapa en ny titel under "Arkiv": 

Steg 5: Under koden för "Arkiv" (Koden som jag har klistrat in ovanför), finns det några koder som kan se ut så här: 

<br>
<br>
<br>

Ju fler <br> ju längre mellanrum får du. Efter cirka 2-3 <br> , du väljer själv hur långt ifrån du vill ha din ipod ifrån Arkivlistan, skriver du in till exempel: 

<div class="navheader">Musik</div>

Steg 6:
Det är nu du ska klistra in din ipod-kod!!!! Under koden för "Musiktiteln" Klistrar du in koden, lägger till två <br> om du vill, så som jag gjort här nedanför:

<div class="navheader">Musik</div>
(Klistra in din ipod/html-kod!!!)
<br> 
<br>
 
Steg 7: Så där!!! Nu klickar du på spara och Tada!!! Nu har du en ipod på startsidan av din blogg. Om du även vill att din ipod ska visas när dina läsare klickar på "Kategorisidan" eller "Arkivsidan" är det bara att göra exakt likadant som du gjorde på "Framsidan". Hur din ipod kan synas på "Inläggsidan" har jag ännu inte kommit på än tyvärr, som sagt html är väldigt krångligt och svårt att lära sig.

Om ni har några fler frågor om detta eller om någonting annat för den delen, var inte blyga att fråga. Jag hjälper gärna till och svarar på era frågor så gott jag kan!

MVH Vizoo 


Musik - Anime: Toradora "Holy Night"
Sång:

Holy Night Ifrån anime serien "Toradora!"


MVH Vizoo


Ny header till första advent!!!Heej alla söta läsare!!!

Idag så är det första advent, vilket betyder att det är fyra söndagar kvar till jul!!!
Nu kan vi äntligen börja lyssna på julmusik och äta lussebullar utan dåligt samvete. Julen är min favorit årstid och kan knappt vänta tills julafton. Detta firar vi med en ny header till bloggen med lite vinter/jul-teama! Vad tycks?

Hoppas ni får en mysig första advent med familjen och glöm inte att tända det första ljuset!

MVH Vizoo


Lär dig Japanska! - Bloggtips!

Heej alla läsare!!!

Här kommer ett snabbt bloggtips som passar till er som vill lära sig japanska!

www.maggiesensei.com
Klicka HÄR  eller på webbadressen ovanför för att komma till webbsidan!

Hoppas att webbsidan hjälper er med ert pluggande!
Det var allt ifrån mig så länge,MVH Vizoo


Japansk MAT- How to make Japanese Fried Chicken - "Kara-age"

Heej alla läsare!!

Här kommer ett litet roligt klipp som visar hur man kan laga "Kara-age", Japanskt friterad kyckling! Kyckling är en utav mina många favoriträtter och jag lovar att jag en vacker dag SKA lära mig att laga detta själv.
  
MVH Vizoo


Music - BoA "Milstone"Sång:

Milstone By BoA

MVH Vizoo


Vizoo Tecknar! - Hiro

Heej alla läsare!!!

Här kommer ett inlägg om en teckning jag ritade för några år sedan. Bilden ska föreställa "Hiro" en utav mina karaktärer ifrån en mangaserie jag försökte rita när jag var cirka fjorton år gammal. Min insperation kom ifrån den berömda ninjaserien "Naruto" och nu ska jag berätta lite bakgrunds fakta om min karaktär för dom som är nyfikna och intresserade.    Hiros Historia/Handling:

Hiro föddes in i en rik familj och har en lillasyster vid namn "Hira" som är tre år yngre. En natt då Hiro endast var sju år gammal, bryter sig några män in i deras hus för att kidnappa honom och Hira. I detta kaos blev hans och Hiras föräldrar mördade.

Mannen som beodrade kidnappningen på Hiro och Hira var en ond vetenskapsman vid namn Dr.Jhon Eko som har en dröm om att skapa den ultimata krigaren inför sin kommande revolution. Han utsätter Hiro och hans syster, samt många andra barn för hemska-experiment. En utav hans många expriment ledde till att han inplanterade in en ny "monstergen" i barnens DNA.

Hira blev tilldelad DNA ifrån en svart panter och fick krafterna att springa snabbt, se i mörker, superhörsel, omänsklig vighet, m.m. Hiro fick det farligaste och mest sälsynta DNA-genen Dr.Jhon Eko hade kunnat hitta. DNA ifrån en drake!

Exprimentet på Hiro slutar i kaos. Hans kropp var inte stark nog att kunna kontrollera krafterna ifrån en drake och löper amok. Hela det hemliga labbet bräns ner till grunden och endast ett fåtal lyckades fly ifrån den nyskapade demonen. En utav dom var Dr.Jhon Eko som snabbt rymde ifrån sitt misslyckade projekt. En annan var Hira som nu despirat försökte rädda sin bror från sina nya krafter. Som tur var möter hon en ninjakrigare vid namn "Dave" som lyckligtvis råkade vara i närheten. Han hjälper Hiro att försegla sina krafter och tar med honom och Hira till sin hemby "Törnåker".  

Nu har Hiro bestämt sig för att lära sig kontrollera sina krafter för att en dag hitta Dr.Jhon Eko och hämnas för den förbannelse han och hans syster nu hade blivit tvingad att leva med. Tillsammans med sin lillasyster Hira försöker de bosätta sig i Törnåker, men det skulle visa sig bli mycket svårare än de någonsin först hade trott. De flesta av byborna fruktar dom för deras demonliknande krafter och utseende. Och snart inser de att det finns fler fiender än vänner vid deras sida även i deras nya hem...    
Hiro åt vänster (7 år gammal), Hiro år höger (15 år gammal)

Det var allt för den här gången! Lämna gärna en kommentar och berätta vad ni tyckte.

MVH Vizoo


Japan Fakta - Mt.FujiHeeej alla läsare!!!

Här kommer lite snabbfakta om Mt.Fuji. Har på senaste tiden blivit helt besatt av tanken på att en dag få klättra upp till toppen till detta berg. Tyckte därför att det var dags att fördjupa sig lite mer om bergets historia, m.m. 

Mt.Fuji, "Fuji-san" eller också "Fujiyama" är Japans högsta berg med en topp som ligger på över 3 776 meter över havet. Berget ligger på ön "Honshu" som ligger 100 kilometer sydväst om Tokyo. Det finns flera teorier om hur namnet "Fuji" uppstod. En utav dom är att berget skulle vara uppkallat efter en eldsgud hos ainufolket. En annan tolkning ifrån 900-talssagan "Taketori Monogatari", är att namnet "Fuji" skulle ha dykt upp på grund av en utav dess många olika betydelser: Odödlig=fushi (不死), Blåregn=fuji (藤), regnbåge=niji (虹) och unik=fuji (不二).

Mt.Fuji är en aktiv stratovulkan, vilket betyder att vulkanen är uppbyggd av vulkanisk aska, lavabomber och utav andra lösa utbrottsprodukter. Den nuvarande vulkanen har rest sig upp tack vare dess vulkanutbrott under årens gång. Den största delen av berget kom till för cirka 11 000-8 000 år sedan, men dess största utbrott skedde år 1707 då aska spred sig ända till Edo (Tokyo) och bildade en ny krater.  

Idag ses berget som en nationalsymbol och omkring 200 000 människor bestiger berget varje år. På bergets högsta topp ligger en nerlagd radiostation och det finns även ett postkontor i närheten, samt en läskautomat som de törsiga klättrarna kan köpa ifrån. 

Källa: Wikipedia.se       

  
Det var allt från mig så länge!

MVH Vizoo


Music - Hey! Say! JUMP! "Magic Power!"

Heeej alla läsare!!!

Här kommer en glad och färgglad låt som fyller en med värme trots nu när vinterkylan närmar sig. Melodin fastnar verkligen och får en att börja skratta och le, kanske till och med att börja dansa. Eller vad sägere ni? 
Sång:

Magic Power By Hey! Say! JUMP!


MVH Vizoo

 


Svar på fråga...

Fråga: Från En som gillar Manga & Anime : ) om Music - Ipod UPDATED!!!:

Hej! ville bara säga att du har en jättebra blogg!
& Jag undrar om du har sett serien "Shugo chara" ?
En kompis visade mig den & nu är jag galen i den! :D

kram

Svar:

Hej! Gud vad kul att du gillar bloggen, det gör mig jätteglad! Och svaret på din fråga är "nja". Jag började se serien för några år sedan, men har aldrig sett klart den och följer den inte längre. Varför är på grund av många olika saker. Fick bland annat ett större intresse för en annan serie som jag såg samtidigt och hann helt enkelt inte med att se "Shougo Chara" under min stressiga skoltid. Om jag ska se om den har jag inga planer på just nu. För tillfället ligger mitt fokus på massor av andra saker, jobb, japanska lektioner, körkort, m.m. 

Tack för din fråga!

MVH Vizoo   


Två killar klättrar till toppen av Japan! - Mt.Fuji!

Heej alla läsare!!

Vet att uppdateringen går långsamt för tillfället, men här kommer äntligen ett nytt inlägg. Se ett klipp om två killar som klättrar upp till toppen av Japan - Mt.Fuji!!! Hittade videon på youtube och tyckte det var väldigt intressant att se. Skulle gärna också vilja bestiga Mt.Fuji själv. Någon annan som känner sig sugen? 
MVH Vizoo


"Kimi ga Koi ni Oboreru" Manga Recension Nr.80
Titel:  Kimi ga koi ni Oboreru
Författare & Artist: Takanaga Hinako
Kapitel: 16 Kapitel
Kategori: Drama, Romantik, Yaoi (Manlig Kärlek)
Länk: Klicka HÄR för att läsa
Mitt Betyg: 4 av 5 Stjärnor

Handling:

Fortsättningen utav manga serien "Kimi ga Koi Ochiru".

Nu får vi följa Tsukasas storebror, Reiichirou ifrån den förra serien. Han hoppas nu få sitt lyckliga slut samtidigt som han tar jobbet som chef över en kimonobutik. Tyvärr välkommnar inte alla hans anställda honom som han hade hoppats på. Jinnai gillar inte att behöva arbeta för någon som är mycket yngre än han själv och detta skapar en stor konflikt.

Min Recension: 

Om jag blev tvungen att välja vilken del utav den här serien som var bäst, skulle jag självklart välja denna del! Spänningen stiger och dramat tar yttligare ett steg framåt. Därför fick den här mangan en extra stjärna mer än den första delen utav serien.


MVH Vizoo


Music - Ipod UPDATED!!!

Heeej alla läsare!!!

Nu har jag äntligen uppdaterat bloggens ipod med lite nya låtar + ny design!!! Har haft en stressig vecka och fler stressiga dagar kommer att komma. Har nu eller mera ett mycket fullspeckat schema då jag bland annat ska förbereda mig inför min första arbetsintervju som närmar sig. Som ni kanske har märkt har uppdateringen saktas ner en anning och ber om ursäkt för det. Vet inte riktigt just nu när jag kommer få mer tid att skriva, men kommer såklart försöka göra det så ofta jag kan. Om ni annars blir otåliga, föreslår jag att ni kan läsa inlägg ifrån Arkivet så länge.  
MVH Vizoo


"Kimi ga koi ni Ochiru" Manga Recension Nr.79Titel: Kimi ga koi ni Ochiru
Författare & Artist: Takanaga Hinako
Kapitel: 5 Stycken
Kategori: Romantik, School Life, Sports, Yaoi (Manlig Kärlek)
Länk: Klicka HÄR för att läsa
Mitt Betyg: 3 av 5 Stjärnor 

Handling: 

Mochizuki Haru har kommit för att jobba som lärare, men en utav hans nya elever visar sig väcka gammla minnen ifrån hans smärtsamma förflutna. Tsukasa är nämligen lillebror till Harus första kärlek, Reiichirou. Hur länge kan han stå ut och vad ska han göra när Tsukasa plötsligt berättar om sina hemliga känslor för honom? 

Min Recension: 

En bra manga i sin kategori och förtjänas att läsas utav många Yaoi-älskare. En bra handling med flyt, men var lite förutsigbar ibland.


MVH Vizoo


Music - Rainbow "Kiss"
Sång:

Kiss By Rainbow


MVH Vizoo


Svar på fråga...

Fråga: Anonym om  Anime - 3 Snabb tips!:

Kollar du på animes som tex naruto eller one piece?

Svar:

Hej! "Naruto" är jag ett troget gammalt fan till och har sett både animeserien och läst mangan sen jag var liten. "One Piece" känner jag mycket väl till, men slutade dock se animeserien efter endast cirka 20 avsnitt. Varför kommer jag nog inte riktigt ihåg eftersom de var flera år sen jag slutade titta på "One Piece". Om jag ska se om serien är just nu väldigt tveksamt, mest på grund av att jag har väldigt mycket att göra just nu.

Tack för din fråga!

MVH Vizoo


RSS 2.0