AMV - Några fler animemusikvideosSång:

Flashing Lights by Kanye West

Anime:

Ouran High School Host Club
Sång:

Daylight by Matt & Kim

Anime:

Toradora!
Sång:

Masters and Nick - Out there (5th Dimension)
Skyway - It's a Pleasure

Anime:

Place Promised in Our Early Days, The (Beyond the Clouds)
Sky Crawlers, The (movie)


MVH Vizoo


Anime Bilder - Summer

anime girl with black hair
MVH Vizoo


Svar på fråga

Fråga från Anonym:

hej! jag undrar om du skulle kunna skriva lite förklaringar till alla dom här orden, t.ex shojo,school life och vad det innebär osv :) det skulle vara supergulligt om du gjorde det! ^^

Svar:

Hej hej, förklaringen på dom orden har jag redan skrivit i ett gammalt inlägg för länge sedan, det kan du läsa genom att KLICKA HÄR. Hoppas du är nöjd med svaret. ^^MVH Vizoo

Läser just nu... "Love so Life"

Love So Life


Hej hej!!!

Det här lovet har man haft ett fullspeckat schema, men att läsa manga lyckas jag alltid hitta lite tid för att göra. Just nu läser jag "Love so Life" Skriven av Kouichi Kaede. En rolig manga med romantik och komedi i ett stort paket. Läs den! Längtar till nästa kapitel kommer ut!


Klicka HÄR för att läsa serien.


Handling:

Shiharu är 16 år och älskar barn. Hon är själv föräldralös och har bott nästan hela sitt liv på ett barnhem där hon har tagit hand om barnen som bott där. Nu jobbar hon också som barnvakt hos en man med två tvillingar på halsen. Sakta men säkert blir hon allt mer fäst vid denna familj, men kan hon verkligen bli en ny medlem av deras familj?


MVH Vizoo 

"Ookiku Furikabutte" Anime Recention Nr.10
Titel: Ookiku Furikabutte (Japanska) Big Windup! (Engelska)
Regissör: Tsutomu Mizushima
Kategori: Komedi, School Life, Sport 
Anime Studio: A-1Pictures
Baserad på Mangan:  Ookiku Furikabutte, Klicka HÄR för att läsa
Avsnitt: 1+2:säsong = 39 stycken
Se Anime: Säsong 1 Klicka HÄR, Se säsong 2 Klicka HÄR
Mitt Betyg: 3 av 5 Stjärnor


Handling:

Ren Mihashi var pitcher i grundskolans basebollslag, men fick endast den placeringen tack vare att hans morfar ägde skolan. Alla i hans gamla lag hatade honom, speciellt hans catcher som inte ens brydde sig om att ge honom tecken på planen längre. När han börjar gymnasiet hade han först tänkt sluta spela, men blir dragen till spelplanen av lagets tränare. Kan han bli en riktigt pitcher på sin nya skola? 


Min Recention: 

Jag har alltid hatat sport, men den här serien har trots detta fakta väckt mitt intresse. Jag såg seriens första säsong för några år sedan och nu när jag upptäckte att en till säsong hade blivit gjord blev jag överlycklig. Även om jag inte förstår alla regler i baseboll så har seriens karaktärer i serien verkligen fångat mitt hjärta. Hoppas att det blir en tredje säsong, vill se mer!!!!!   


Trailer:
(Tyvärr utan subtitels)


 
MVH Vizoo


"Sumire wa Blue" Manga Recention Nr.58
Titel: Sumire wa Blue
Författare & Artist: Obata Yuuki
Kapitel: 8 Stycken
Kategori: Drama, Romantik, School Life, Shoujo
Länk: Klicka HÄR för att läsa
Mitt Betyg: 3 av 5 Stjärnor


Handling:

Kinoshita Sumire är en osäker tjej som inte ens gillar sitt namn, men när hon långsamt börjar få känslor för killen hon för första gången såg på bibloteket kan hon bara inte ge upp! Hon har betsämt sig för att berätta sina känslor för honom, men otur nog tillhör hans hjärta någon annan...


Min Recention:

Författaren fångar verkligen läsarens intresse, men ibland kan jag tycka att tempot går lite långsamt. Trots detta kan jag verkligen känna att skaparen av denna serie har lyckats suga in mig i sin lilla värld, en konstig men också magisk känsla. Slutet tycker jag kunde ha haft en bättre avtoning, det känns som att det mest intressanta inte hade hunnit börja än... En serie värld att läsa, men inte en av mina favoriter. 
 
P.S
Tack för alla underbara kommentarer jag har fått den här månaden! Det är så kul att höra att ni tycker om min blogg, jag svarar gärna på fler frågor och uppfyller era efterfrågningar så gott jag kan.


MVH Vizoo

 


Anime Bilder - Friends


MVH Vizoo


Läser just nu... "Dengeki Daisy"
Hej hej!!!

Visst är det skönt med lov! Idag har jag pluggat lite, läst en bok och självklart läst lite manga. En utav mina nya favoriter är "Dengeki Daisy" skriven av Kyousuke Motomi. Ett måste att läsa, längtar alltid efter nästa kapitel och den stora finalen som författaren självklart drar ut på så länge som möjligt.


Handling: 

Teru som nyss har förlorat sin bror, hennes sista familjemedlem, får tröst utav en av hennes brors vänner via sms. Han går under kodnamnet "Daisy" och har lovat att alltid beskydda henne, ett löfte han gav till hennes bror. Men hur länge kan "Daisy" hålla sin hemliga identitet gömd? 


Klicka HÄR för att läsa serien. 


   

Dengeki Daisy 26 - Page 32


MVH Vizoo


Svar på fråga

Fråga från anna:

Va menas med "one-shots" ? o.o'

Svar:

ONE-SHOTS betyder ungefär "Ett kapitel", det är en kort berättelse som kan se som en novell.


Om någon har fler frågor svarar jag gärna. 


MVH Vizoo 


"Rumoured Girlfriend" Manga Recention Nr.57Titel: Rumoured Girlfriend
Författare & Artist: Yamashiro Tonami
Kapitel: ONE-SHOT
Kategori: Komedi, ONE-SHOT, Romantik, School Life, Shoujo
Länk: Klicka HÄR för att läsa
Mitt Betyg: 3 av 5 Stjärnor


Handling:

Endou Tsukasa har nyss flyttat till en ny stad efter att hennes pappa har dött, men tack vare hennes "mördarblick" har hon mycket svårt att skaffa några kompisar. Snart upptäcker hon att skolans prins bor granne med henne, men han har en hemlighet som hon råkade snubbla över och nu är hon dömd att jobba som hans slav...!


Min Recention:

Det här är absolut en utav de bättre ONE-SHOT serierna jag har läst på länge, men på senaste tiden så har jag varit lite snål med att sätta höga betyg. Det är bra handling, bra karaktärer, men som vanligt kräver min smak en lägre historia trots det faktumet att denna manga är en ONE-SHOT.  
MVH Vizoo


Japanese Toilets - How to use?
Älskar när han säger:
"The toilet peed on me"
Hahaha
Varför uppfann japanerna en toalett när man är tvungen att sitta på det här viset? Tänk om man tappar balansen och ramlar i, ja ni vet, förstår verkligen inte hur dom tänkte? 


Kommer Japans toaletter att sprida sig till resten av världen? Till sverige? Vad tror ni? Skriv en kommentar för skojs skull.MVH Vizoo


Anime Bilder - Fantasy


MVH Vizoo


Läs om Vizoo - Kom och se min klass musikal!
Hej alla glada läsare!


Det här har absolut ingenting med manga eller anime att göra, men för er som är intresserade så ska min klass sätta upp en musikal som har premiär veckan efter påsklovet. Mitt Lag heter "Ensembel Sabina" och då spelar jag min roll "Maria Calderon", en kvinna från Argentina. Min roll kanske inte är med så jätte mycket, men jag kommer sjunga en grym låt i andra akten som ni inte kommer vilja missa att höra. I musikalen har vi också med många andra mycket talangfulla tjejer. En musikal man måste se!  


För mer info om hur man kan köpa biljetter m.m. Klicka HÄR.


Här har vi låten som jag kommer att sjunga, "No Good Deed" från musikalen "Wicked". Men jag kommer sjunga den på svenska så att den passar in i den musikalen min duktiga teater lärare har skrivit.

 

MVH Vizoo


Vampire to Shinigami" Manga Recention Nr.56
Titel: Vampire to Shinigami (Japanska) The Vampire and the Reaper (Engelska)
Författare & Artist: Ikemi Runa
Kapitel: ONE-SHOT
Kategori: Komedi, ONE-SHOT, Romantik, Shoujo, Övernaturligt
Länk: Klicka HÄR för att läsa
Mitt Betyg: 2 av 5 Stjärnor


Handling:

Tomas är en stolt lönnmördare som aldrig har misslyckats med ett uppdrag, men en dag så får han uppgiften att döda Myra. En odödlig vampyr...


Min Recention:

Jag gillar handlingen och skulle gärna viljat få läsa mer, men det är ju självklart en ONE-SHOT. Ja, vad ska jag skriva mer? Tralalalalalala..... Den var bra, men saknar fortfarande det där lilla extra för att passa min smak. 


MVH Vizoo 

"Vampire Crisis" Manga Recention Nr.55
Titel: Vampire Crisis
Författare & Artist: Ibuki Kaede
Kapitel: 5 Stycken
Kategori: Komedi, Fantasy, Könbyte, Romantik, Shoujo, Smut, Övernaturligt
Länk: Klicka HÄR för att läsa
Mitt Betyg: 2 av 5 Stjärnor


Handling:

Hisoka vill hämnas på sin elaka ex-pojkvän och framkallar därför vampyren Reinford till sin hjälp. Enligt den magiska boken skulle denna formel uppfylla vilken önskning som helst, men hon fick en vampyr istället? Snart visar det sig att Reinford har magin för att kunna uppfylla en av hennes önskningar, men endast om hon låter honom få dricka av hennes blod!


Min Recention:

Jag gillade början av serien, men den innehöll endast två kapitel. Resten av volymen består av olika ONE-SHOTS, jag vill ju läsa mer om Hisoka och Reinford!  


Vampire Crisis 2 - Page 6
11 April 2011 - Tack för alla gratulationer!
Hej alla underbara läsare!

Ville bara säga tack för alla gratulationer jag har fått. Fick också en förfrågan om jag kunde kolla upp någon manga med vampyrtema, det fixar jag! Lägger upp några mangatips om det inom kort.

Puss & Kram!


MVH Vizoo

10 April 2011 - Idag fyller JAG,Vizoo 19 år!!!!!
Hej alla glada läsare!!!

Idag är det min födelsedag
och har nu blivit 19 år gammal. Snart får man väl ta fram rullatorn, eller inte. Hahaha. Är fortfarande ung och frisk som tur är. Igår firade släkten mig lite grann och fick jätte fina presenter. Farmor och farfar tog bland annat med mig till "Östasiatiska Museet" där man kunde dricka japanskt te i fiket efter en rundtur. I vanliga fall är inte jag ett så stort fan att gå på museeum, men den här visningen passade verkligen en japangalen tjej som jag. (Ni kan läsa mer om museeumet HÄREtt måste!  

Ska fortsätta med ett fira mig själv nu, så vi får höras senare!


MVH Vizoo


Anime Bilder - Happy Birthday!MVH Vizoo


Kimi ni Todoke - Se som Live Action Movie!!!

 


Hej alla crazymangafreaks!!!!


Till er alla som älskar serien "Kimi ni Todoke".  Här nedanför denna text finns det länkar till både en sida där man kan se anime serien, läsa mangan och se Live Action filmen "Kimi ni Todoke"! Den här serien är en utav mina många favoriter och är ett absolut måste att ses och läsas.Klicka HÄR för att se "Kimi ni Todoke" som Live Action Movie.

Klicka HÄR för att se "Kimi ni Todoke" som Anime serie.  

Klicka HÄR för att läsa "Kimi ni Todoke" som Manga serie.


Handling:

Sawako Kuronuma har fått smeknamnet "Sadako" på grund av att hon påminner sina klasskamrater om den läskiga karaktären ifrån skräckisfilmen "The Ring". Alla har alltid fruktat och missförstått henne, men när hennes idol Kazehaya börjar prata med henne förändras plötsligt allting...


Trailer "Kimi Ni Todoke" Live Action Movie:


MVH Vizoo


"Yell!" Manga Recention Nr.54

Yell! Vol.02 Ch.007: Sleep Walker [End] at MangaFox.com


Titel: Yell!
Författare & Artist: Minazuki Yuu
Kapitel: 7 Stycken
Kategori: Romantik, School Life, Yaoi (Manlig Kärlek)
Länk: Klicka HÄR för att läsa. 
Mitt Betyg: 2 av 5 Stjärnor


Handling: 

Touguuji Shin har alltid blivit behandlad som en tjej på grund av sitt söta utseende, men när han börjar gymnasiet vill han ändra på detta! Därför bestämmer han sig för att bli medlem i en klubb som anses vara manlig, men kommer detta verkligen göra någon skillnad? Samtidigt möter han Saijou Takami, en löpare som springer lika snabbt som vinden trots sitt skadade ben, något som fångar Shins uppmärksamhet...


Min Recention: 

Jag gillar karaktärerna och den påbörjade handlingen, det kändes dock inte riktigt som att serien fick något ordentligt slut. Den här mangan skulle lika gärna kunna fortsätta med 20 kapitel till, det skulle behövas i alla fall. Just som man hade fått lära känna karaktärena tog serien slut, man vill ju ha mer!!! Mer drama! Mer kärlek!      MVH Vizoo

AMV - Ännu fler!Sång:

Come on closer by Jem

Manga:

Dance in the Vampire Bund
Sång:

Someone wake me up by The Veronicas

Anime:

Bokura Ga Ita
Sång:

Way Out by Modern Day Zero

Anime:

Munto, Black Cat

Sång:

Dragula by Rob Zombie

Anime:

Highschool of the DeadSång:

Toxic by A static lullaby


Anime:

Ookami-san to Shichinin no NakamatachiMVH Vizoo


"Kiss no Mukou" Manga Recention Nr.53
Titel: Kiss no Mukou
Författare & Artist: Kujou Aoi
Kapitel: 6 Stycken
Kategori: School Life, Shounen Ai/Yaoi (Manlig Kärlek), Slice of Life
Länk: Klicka HÄR för att läsa serien
Mitt Betyg: 4 av 5 Stjärnor


Handling:

Kirio, Shirou och Eita har alltid varit barndomsvänner, men Kirio har också lika länge varit hemligt kär i Eita. När Eita får en flickvän blir Kirio förtvivlad, men vid hans sida finns Shirou som tröst. Plötsligt säger Shirou att han är kär i honom! Sedan dess har Kirio sett honom genom nya ögon...


Min Recention: 

Älskar den här manga, finns även några små ONE-SHOTS i denna volym som jag älskar lika mycket. Önskar dock att man kunnde ha fått lite fler kapitel tillsammans med alla underbara karaktärer. Ibland kändes tiden lite för kort helt enkelt och det blev ett minus från min sida. Ett måste att läsa dock för alla Yaoi-fans!   


  
MVH Vizoo


Lite Fakta - Japans Flagga!Japans flagga är vit med en röd rund skiva som symboliserar den uppgående solen. Flaggan antogs för första gången 27 januari år 1870. Flaggans officiella namn är nisshōki "solflaggan", men de flesta använder namnet hinomaru "solens skiva", som egentligen refererar till den röda solskivan. Flaggans vita bakgrund står för renhet och ärlighet, och den röda färgen kan tolkas som en symbol för upplysthet, integritet och värme. (Wikipedia)
 
MVH Vizoo


"Venus ni Arazu" Manga Recention Nr.52
Titel: Venus ni Arazu
Författare & Artist: Yoshihara Yuki
Kapitel: 7 Stycken
Kategori: Komedi, Josei, Romantik, Smut
Länk: Klicka HÄR för att läsa serien
Mitt Betyg: 2 av 5 Stjärnor


Handling:

Misyoshi Yoshiko jobbar som modell, men en dag får hon sparken på grund av en konstnär som inte kan hålla händerna i styr. Nu är hon arbetslös och kommer snart inte kunna betala hyran, då dyker mannan som ligger bakom alla hennes problem plötsligt upp! Han vill anställa henne igen och betalar vilket pris som helst. Hur kan hon säga nej till ett sådant erbjudande?


Min Recention: 

Underhållande, men på låg nivå. Jag vet inte riktigt varför, men ibland kändes det som att tempot var för långsamt. Den "röda tråden" höll helt enkelt inte måttet för att passa min smak. Dock tycker jag att den åtminstone är värd ett försök. 


   
MVH Vizoo


"Soryanaize Darling" Manga Recention Nr.51
Titel: Soryanaize Darling (Japanska) It´s not like that Darling (Engelska)
Författare & Artist: Nagae Tomomi
Kapitel: 14 Stycken
Kategori: Komedi, Josei, Romantik, Smut, Övernaturligt
Länk: Klicka HÄR för att läsa
Mitt Betyg: 3 av 5 Stjärnor


Handling:

Maiko har blivit tvungen att gå om första året på universitetet på grund av en bilolycka som fick henne att ligga på sjukhuset en tid. Efter några månader upptäcker hon att de erotiska drömmarna hon haft den senaste tiden egentligen är minnen ifrån hennes blodgivare. Detta får hon reda på när mannen från hennes drömmar plötsligt dycker upp en dag på hennes skola! 


Min Recention: 

Den här mangan var både bra och rolig, ett perfekt läsval när man ligger hemma och är sjuk som jag är just nu. Har läst den här mangan för länge sedan, men glömt bort den med tiden. Är verkligen glad att jag råkade snubbla över den här serien igen och i framtiden kan jag nog även tänka mig att läsa om den en gång till.      
MVH Vizoo


AMV - Yeay!Sång:

Umbrella (Rihanna Cover) by Vanilla Sky

Anime:

Air,
Ashita No Kimi To Au Tame Ni,
Bamboo Blade,
Chads;Head,
 DJ Max,
Hepiness, 
Kimi Ga Nozomu Eien, 
Lamune, 
Myself Yourself, 
Okusama wa mahou shoujo, 
Onegai Twins, 
Oretachi ni tsubasa, 
Primitive Link, 
Rosario + Vampire 2 Capu, 
Sky Girls, 
True Tears, 
Yogurting, 
 Sång:

Broken Heart by ???

Manga:

Naruto

Sång: 

Hollow by  Submursed


Manga:

Kuroshitsuji
Sång:

Magnificient by U2

Anime:

True Tears, full metal panic


Sång:

Lion by May'n and Megumi Nakajima


Anime:


(In Order of Appearance) iDOLM@STER Xenoglossia, Passion PV (Utada Hikaru),Sailor Moon, This Ugly Yet Beautful World, Shakugan no Shana, Xenosaga the Animation, Magical Girl Nanoha, Elemental Glade, Shuffle, Yogurting, Superflat Monogram, Gatekeepers, Yes! Pretty Cure 5, Kiddy Grade, Kurokami, Fullmetal Alchemist, Cardcaptor Sakura,Rozen Maiden: Traumend, Ninin ga Shinobuden, Kaze no Stigma, Code Geass, Legend of Himiko, Rahxephon, Shining Tears x Wind, Night Wizard, Ah! Megami Sama, The Girl Who Leapt Through Time, Amazing Nuts!, Samurai Champloo, Utawarerumono, Touka Gettan, Jigoku Shoujo, Zero no Tsukaima, He is My Master, Inukami, Gunbuster 2, Magic Knight Rayearth, Speed Grapher, Special A, Escaflowne, Chrono Crusade, H20: Footprints in the Sand

Sång:

Halcyon by Orbital


Anime:

Persona 4 (game), One Piece, AIR, Tales of the Abyss (game), Digimon Savers, ef - A Fairy Tale of Two, Star Ocean EX, Fruit's Basket, Hell Girl, eureka 7, Shakugan no Shana II, Sailor Moon, Kannazuki no Miko, NANA, Madlax, Ray, the Animation, Kanon 2006, Ghost in the Shell S.A.C. 2nd Gig, True Tears, Onegai Twins, Mermaid Melody, Claymore, Naruto, Murder Princess, Vampire Knight, Tales of Symphonia: Dawn of the New World (game), Lamune, Fate Stay Night, Bubblegum Crisis 2040, Inu Yasha, Shuffle!, Shining Tears X Wind, Utawareumono


Sång:

A Piano's Testimony by Gravey


Anime:

Ai Yori Aoshi
CANAAN (TV)
Chrono Crusade (TV)
CLAMP In Wonderland 2 (OAV)
Eden: They Were The Only Two On The Planet (PC)
Ef - A Fairy Tale Of The Two (Game)
Ef - A Tale Of Melodies. (TV)
Ef: The First Tale (PC)
Ergo Proxy (TV)
Genius Party (Movie)
Guardian Hearts
Gunbuster 2 (Aim For The Top! 2)
Hell Girl (TV)
Higurashi No Naku Koro Ni (TV)
Kara No Kyoukai - The Garden Of Sinners (Movie)
Magical Girl Lyrical Nanoha StrikerS
Majin Tantei Nōgami Neuro (TV)
Naruto
Paradise Kiss (TV)
Passion (Music Video)
Shakugan No Shana Second (TV)
Strange Dawn
Suikoden III (Game)
Tales Of Symphonia: Dawn Of The New World (Wii)
This Ugly Yet Beautiful World (TV)
Till I Reach Your Tomorrow (Game)
Wind: A Breath Of Heart (TV)
World Of Narue
Zegapain (TV)


Sång:

????

Anime:

????


Sång:

Tatumix

Anime:

Canaan
 StrawberryKiss
Pandora Hearts 
Chiikaboom
Macross Frontier 
ViViFXAMV
Final Fantasy VII: Last Order
Kennikish
ToraDora 
SaisenseiStudio
Sora wo Otoshime 
WhispersxReloaded
Shakugan no Shana 
Ghet
Claymore 
JoyStickies
 Bakemonogatari
SupaKaream
Code Geass
m0oranshi
Under the Half Moon
Zaiyei
Soul Eater 
ZalazGirlMVH Vizoo


RSS 2.0