"Angel Wars" Manga Recention Nr. 15Titel: Angel Wars
Författare & Artis: Ueda Miwa
Kapitel: 16 Stycken
Kategori: Komedi, Drama, Romantik, School Life, Shojo
Länk: http://www.mangafox.com/manga/angel_wars/
Mitt Betyg: 3 av 5 Stärnor

Handling:

Maria har vuxit upp på ett koster, men efter 16 år får hon reda på att hon kanske inte alls är föräldralös. Den mystiska "G" som länge har skrivigt till henne brev genom åren, berättar plötsligt att hon har en släkting som lever och går på Hakuhou Academy, en skola för pojkar. "G" kan tyvärr inte berätta vad han heter, men endast vetenskapen om att hon har en släkting som behöver hennes hjälp räcker för att hon ska lämna klostret och försöka registrera sig in på skolan. Men sökandet efter sin släkting blir mycket svårare än vad hon någonsin kunde ha tänkt sig, dessutom blir hon mycket förvirrad när hon plötsligt upptäcker att hennes hjärta bultar snabbare i närheten utav en av pojkarna på skolan. I hela sitt liv hade hon varit säker på sitt val att bli nunna, men nu... Nu måste hon välja. Ett liv för alltid inom klostrets väggar och älska gud för evigt, eller ett liv med den mannen som hon är förbjuden att älska.

Min Recention: 

Den här serien var ganska förutsägbar, men fortfarande ett bra alternativ att läsa. Speciellt om man vill lära sig lite om katoliken och om hur en nunna lever sitt liv. Tyckte det var ett mycket roligt sammanträffande att den här serien snubblade över mig samtidigt som vi börjar läsa om katoliken i skolan på religionslektionen. Serien har ett bar flyt, vilket gör det lite mer intressantare. Det händer alltid någonting i varje kapitel. En söt kärlekshistoria, men min kommentar kommer inte bli bättre än "okej". Manuset var okej. Bilderna var okej. Karaktärerna var okej. Handlingen var okej. Den extra kryddan saknades för passa min smak, men som alla kanske redan vet har inte alla samma smaklökar. Varför inte ge den ett försök?  


MVH Vizoo

Update! Vem är Vizoo?

Hej alla galna manga läsare och anime älskare!

Har inte hunnit lägga upp några recentioner på senaste tiden eftersom det varit mycket med både skolan och jobbet, men nu har jag äntligen fått lite mer fritid nu när man har fått lov. Den senaste mangaserien jag läst ut heter "Angel Wars". Luras inte av namnet, det handlar inte om ett änglakrig utan om en flicka som vill bli nunna! Det trodde ni inte va? Om ni är mer intresserade av att läsa denna manga, kommer dess recention snart att komma upp på bloggen. Det lovar jag! 

Har bestämt mig för att också börja skriva lite mer personliga inlägg på bloggen så att ni kan få lära känna mig också. Vi kan börja med lite grundlig information, som tex; 

Namn: Ni kan kalla mig Vizoo, men heter egentligen Victoria. 
Ålder: Är 18 år gammal, född år 1992 den 10:e april. 
Familj: Pappa Peter, Mamma Suzanne, och lillasyster Cecilia. (http://ceciliastruck.blogg.se/), Hundar: Ludde & Honey.
Intressen: MANGA & ANIME, sång,teater,film, japan,skriva, vara med min familj och mina vänner.  <3
Favorit manga: "Ai Hime - Ai to Himegoto", "Akuma de Sourou", "MARS", m.m.
Favorit anime: "Ef- a tale of memories/melodies"

Jag ser ut så här:


Det var allt så länge, men vi hörs snart!
MVH Vizoo


Soundtrack (Ef-a tale of memories/melodies) "A Moon Filled Sky, by Tenmon

Låten var mest med i andra säsongen utav "Ef" och finns i flera versioner. Här är två utav dom. ÄLskar den här melodin!  

 MVH Vizoo


Musikvideo - Manga "Skip Beat" Eminem & Rihanna (Love the way you Lie)

Ännu en cool anime/manga musicvideo, den här gången med serien "Skip Beat". Kolla in!
MVH Vizoo


"The king´s Pawnshop" Manga Recention Nr.14Titel: The king´s Pawnshop (engelska), Ousama no Shichiya (japanska)
Författare & Artist: Sakurakouji Kanoko
Kapitel: 4 Stycken

Kategori: Komedi, Romantik, Shojo
Länk: http://www.mangafox.com/manga/the_king_s_pawnshop/
Mitt Betyg: 4 av 5 Stjärnor


Handling:

Amy faller alltid för fel killar, men en dag för ödet henne till en pantshop där Shuu arbetar. En ung man som är expert på att se skillnaden på emellan falskt och äkta vara. Kan han lära henne att se detsamma, för nu vill Amy hitta en kille som kan älska henne på riktigt!

 

Min Recention:

En väldigt gullig kärleksberättelse. Kanske lite kort, men har fortfarande en smidig "Röd tråd" ifrån början till slut. Vackra bilder med klassiska karaktärer till en berättelse som hör till sin kategori. Inga tvivel om att man kan läsa denna manga när man har lite långtråkigt på bussen påväg till skolan, eller strax innan man ska sova till en kopp varm choklad. 

   

Mvh Vizoo


"Tajima Mimi" Manga Författare (Info Nr.1)


Namn: Tajima Mimi, 田島 み み
Kön: Kvinna
Födelse ort: Chiba, Japan

Födelsedatum: 30 Augusti

Blodgrupp: O

Skrivigt/ länk: http://www.mangafox.com/search/author/TAJIMA+Mimi/


"Koi Suru One Fourth" Manga Recention Nr.13Titel: Koi Suru One Fourth

Författare & Artist: Tajima Mimi

Volymer: 10 Stycken 
Kategori:
Drama, Romantik, School Life, Shojo

Länk: http://www.mangafox.com/manga/koi_suru_one_fourth/
Mitt Betyg: 5 av 5 Stjärnor!


Handling:

Miake är kär i sin bästa vän som hon har känt i hela sitt liv, problemet är bara det att han inte alls känner det samma för henne. Mitt sitt krossade hjärta finner hon snart en ny kärlek, men kan hon verkligen bli ihop med någon som utbyter kyssar emot lunch ifrån olika tjejer varje dag? Kommer hennes hjärta att krossas igen, eller har hon funnit den rätta?

 

Min Recention:

Har nyss läst klart den här serien för andra gången och kommer säkert att läsa om den fler gånger. Den här kärleksberättelsen kan jag bara inte tröttna på, en klassiker om jag får säga det själv. Älskar karaktärerna, bilderna, den röda tråden, allt! Ifrån början till slut hade författaren fångat mitt intresse och jag kunde inte sluta läsa vidare. Detta måste man läsa! Tajima Mimi har gjort det igen!  

 

Mvh Vizoo


"Ichigo Channel" Manga Recention Nr.12Titel: Ichigo Channel
Författare & Artis: Tajima Mimi

Kapitel: 49 Stycken

Kategori: Komedi, Drama, Romantik, Shojo

Länk: http://www.mangafox.com/manga/ichigo_channel/
Mitt Betyg: 4 av 5 Stjärnor

 

Handling:

Ichikos bror önskar mest av allt att få bli känd, men för att nå denna dröm måste också Ichiko bli medlem i den nya triogruppen "TRIJET". Ett pojkband! Ichiko kan omöjligt säga "nej" till att hjälpa sin bror att uppfylla sin dröm, men hon kan endast göra det genom att låssas vara en kille! En mycket komplicerad uppgift, speciellt när man blir kär i den tredje medlemen i TRIJET, "Kanzaki". Hon får absolut inte avslöja sanningen om att hon är i själva verket en flicka, men hur länge kan man ljuga för den kille man är kär i?


Min Recention:  

En väldigt gullig kärleksberättelse som jag skulle rekommendera för dom som är under 18 år. Vackra bilder med ett manus som från och till flyter på alldeles perfekt. "Röda tråden" finns där, men tonar långsamt bort ibland, vilket saktar ner tempot lite en aning. Ganska förutsägbar, vilket är ett minus, men trots det en serie som verkligen är värt att läsa! 

MVH Vizoo


Anime Musicvideo - (Masterplan "Spirit Never Die")

KOLLA IN den här musikvideon! Kanske inte världens bästa låt, men otroligt välgjord där skaparen har lyckats klippa in minst 22 stycken olika anime!!!!!
Några utav de animeserier ifrån videon:

YuYu Hakusho, Peacemaker Kurogane, Naruto, Dragon Ball Z, Trigun, Saiyuki, Inuyasha, Hikaru no Go, Saint Seiya, Shamen King, Monster, One Piece, Roruni Kenshin, Neon Genesis Evangelion, Gundam, Fullmetal Alchemist, Case Closed/detective Conan, Ranma, Rahxephon, Kino's Journey, Cowboy Bebop, Violinist of Hamel, Scrapped princess, Scryed, Chrono Crusade, Prince of Tennis, Rave Master, Wolfs Rain, X, and Getbackers.

MVH Vizoo


RSS 2.0