JapanNytt! - Jordbävning & Tsunami!


Ni som har missat den stora katastrofen i Japan, här kommer en update!

Igår kom en jordbävning på skalan 8,9 bredvid Tokyo. En jordbävning som sägs bli historisk eftersom Japans tidigare jordbävningar aldrig har legat på en sådan hög skala förut. Efter jordbävningen följde en tsunami som var cirka tio meter hög och som spolades in över Japans kust. Många har dött och många saknas, en stor sorg för oss alla. Många svenskar befinner sig fortfarande kvar i Japan och en av dom är Hans Rhodiner, landschef i Japan för Invest Sweden. I en intervju för aftonbladet berättar han om sin upplevelse:

Hans Rhodiner:

"Vi har vårt kontor vid den svenska ambassaden och sitter mitt i Tokyo. Det skakade duktigt i huset. Hela marken hoppade och det var lite kusligt. Till slut var vi tvungna att utrymma byggnaden och gå ut på gatan.


En annan svensk i Japan är Regina Johansson som har varit i Tokyo med sin pojkvän Per Mackegård sedan oktober. Hon satt på Tokyos teknologiska universitet och skrev sin avhandling när det började skaka.   


Regina Johansson:

"Japanerna omkring mig var mer skalvvana men sa att de inte hade inte upplevt något så starkt skalv förut. De var skärrande." (Aftonbladet)


Mer fakta om jordbävningen i Japan kan du läsa om på aftonbladets hemsida HÄR. Och på nt.se HÄR. Samt metro.se HÄR.  Tokyogryning – dagen efter skalvet Anders Karlsson skriver o

(Tokyogryning – dagen efter skalvet Anders Karlsson skriver om sin bild: "Stadens siluett –Tokyo Tower som normalt släcks vid midnatt, var igår tänt hela natten. Hela tornet tänt? Nej, toppen högst upp blev lite skadad av första skalvet igår. Bild tagen 4:48 från mitt gästrum då jag 4:00 blev väckt av ett av många efterskalv, detta skalv extra starkt så att fönsterna bullrade")MVH Vizoo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0